Ammunition and magazine laws in Arkansas
We have not been able to check Arkansas's ammunition and magazines laws yet: its official code isn't freely available online.
What we searched
- https://arkleg.state.ar.us/Home/FTPDocument?path=%2FACTS%2F2019R%2FPublic%2FACT1051.pdf (§§ 5-73-104, 5-73-109)
- https://arkleg.state.ar.us/Home/FTPDocument?path=%2FACTS%2F2005%2FPublic%2FACT1994.pdf (§ 5-1-102(4), (6))
- Arkleg Code Sections Amended index, Titles 5 and 20, sessions 2013R-2026S1 (https://arkleg.state.ar.us/Acts/CodeSection?section=5&ddBienniumSession=2025%2F2025R and equivalents) (5-73 sections)
- Arkleg full-text Acts search, sessions 2001R-2026S1 (https://arkleg.state.ar.us/Acts/Search?tbExactPhrase=...) for 'ammunition', 'armor piercing', 'metal-piercing'
- arkleg full-text bill search https://arkleg.state.ar.us/Bills/Search?tbExactPhrase=... (all sessions 1995-2026, plus 1987-1994 sessions separately): "ammunition to a minor", "armor-piercing" (none); 1987-1994 sessions "ammunition" (only 1989 HB1049 armor-piercing ban, not enacted; 1993 Act 1100 local preemption)
No 1987-2026 act restricts ammunition sales (1989 armor-piercing bill died); § 5-73-109 covers firearms/deadly weapons only; pre-1987 Code provisions (Lexis-only) not searchable.
Federal
These apply in every state.
18+No seller (licensed or not) may sell or deliver handgun ammunition to anyone under 18.
18 U.S.C. 922(x)(1), (x)(5) · draft
Exact text
(x)(1) It shall be unlawful for a person to sell, deliver, or otherwise transfer to a person who the transferor knows or has reasonable cause to believe is a juvenile— (A) a handgun; or (B) ammunition that is suitable for use only in a handgun. ... (5) For purposes of this subsection, the term "juvenile" means a person who is less than 18 years of age.
BannedDon't mail live ammunition, primers or gunpowder through USPS; use a ground carrier that accepts limited-quantity ammunition.
Exact text
Small Arms Ammunition: Ammunition is classified as a Division 1.1, 1.2, 1.3, or 1.4 explosive, depending on the degree of hazard. Ammunition that is regulated as a Class 1 explosive and designed to be fired from a pistol, revolver, rifle, or shotgun, as well as associated primers and blank cartridges (including those designed for tools) and propellant powder for use in any firearm, is prohibited from mailing. ... Shotgun Hulls, Empty Casings, Nonmetallic Shotgun Hulls, or Casings Without Primers: These articles are not classified as explosives or hazardous materials under 49 CFR and, therefore, are mailable, subject to the applicable mailing rules (refer to 224).