Laser pointer laws in Louisiana
Our search found no Louisiana law restricting the sale or shipping of laser pointers. Federal rules still apply.
What we searched
- https://legis.la.gov/Legis/Laws_Toc.aspx?folder=75&level=Parent (R.S. Title 14 section catchlines)
- https://legis.la.gov/Legis/Laws_Toc.aspx?folder=75&level=Parent (R.S. Title 40 section catchlines)
- https://legis.la.gov/Legis/Laws_Toc.aspx?folder=75&level=Parent (R.S. Title 51 section catchlines)
- https://legis.la.gov/Legis/Law.aspx?d=78481
- https://legis.la.gov/Legis/Law.aspx?d=919583
Only R.S. 14:37.3 (laser at police officer) and 14:336 (laser at aircraft), use only; no sale or age law.
Federal
Applies nationwide.
BannedDon't sell a laser marketed as a pointer (or for amusement/demonstration) whose output exceeds 5 mW (Class IIIa/3R); FDA treats such products as violative anywhere in the US.
21 CFR 1040.11(b), (c) · draft
Exact text
(b) Surveying, leveling, and alignment laser products. Each surveying, leveling. or alignment laser product shall comply with all of the applicable requirements of § 1040.10 for a Class I, IIa, II or IIIa laser product and shall not permit human access to laser radiation in excess of the accessible emission limits of Class IIIa. (c) Demonstration laser products. Each demonstration laser product shall comply with all of the applicable requirements of § 1040.10 for a Class I, IIa, II, or IIIa laser product and shall not permit human access to laser radiation in excess of the accessible emission limits of Class I and, if applicable, Class IIa, Class II, or Class IIIa.